Iets over mij:

Op de lagere school haalde ik al hoge cijfers voor tekenen en op mijn 16e wilde ik graag tekenlerares worden dat werd mij toen afgeraden.

Vele jaren later kwam mijn droom eindelijk uit toen ik schilderlessen kon gaan geven in eigen atelier. Vanaf hetzelfde moment kreeg ik ook opdrachten en verkocht ik schilderijen.

In het begin werkte ik alleen met acrylverf, maar een paar jaar geleden heb ik methodes ontdekt en ontwikkeld om ook met olieverf te schilderen. 

Ook heb ik mezelf technieken aangeleerd van oude meersters o.a. het maken van een onderschildering voordat de kleuren aangebracht worden. 

De droogtijd vond ik een probleem mede doordat er veel schilderijen (ook die van mijn cursisten) moeten drogen en gewisselt worden. Maar door het juiste medium te gebruiken (geurloos en redelijk snelle droogtijd) werkt dit enorm goed en de resultaten zijn prachtig!

Tijdens de lockdowns mocht ik geen lessen geven in groepsverband dus ineens had ik veel tijd over. Deze periode heb ik eerst 2 lesboeken geschreven maar ook enorm veel portretten getekend en geschilderd. Ik krijg steeds meer portretopdrachten en ook heb ik gemerkt dat steeds meer cursisten het aandurven om portretten te leren schilderen onder mijn begeleiding. 

Ik leer nog steeds en vind het erg leuk om mijn kennis door te geven aan mijn cursisten!

 

 

Something about me:

When I was 16 years old I wanted to become an artteacher, a teacher told my parents that I wasn’t able to do that. Many years later my dream came true and I became not only an artteacher but I’ve sold many of my paintings to artlovers too!